Ανακοινώσεις

Διαπίστευση Erasmus KA120 για το 4ο ΓΕ.Λ. (2023-24)

 

Το 4ο Γενικό  Λύκειο είναι πλέον ένα από τα 53 σχολεία ...

πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αξιοποιοώντας την εμπειρία Erasmus του σχολείου τα τελευταία χρόνια, σχεδίασε μία άρτια και σαφή αίτηση, η οποία βαθμολογήθηκε με 95/100βαθμούς. Ως αποτέλεσμα, από φέτος και μέχρι το 2027, το σχολείο μας θα απολαμβάνει απλουστευμένη πρόσβαση στην χρηματοδότηση της Βασικής Δράσης 1 του προγράμματος Erasmus+.

Η Δράση αυτή προσφέρει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου μας να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι συμμετέχοντες μέσω των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.