Γνωριμία με την Τοξοβολία – Η αξία της Φυσικής Δραστηριότητας (2022-23)

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων: «Η αξία της φυσικής δραστηριότητας», οι μαθητές κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, μέσα από πολλαπλές βιωματικές δράσεις, παιχνίδια και αθλήματα, ήρθαν σε επαφή με νέες εμπειρίες και ανακάλυψαν δραστηριότητες που ενδεχόμενα πολλοί από αυτούς δε θα είχαν τη δυνατότητα...

Μια από τις δράσεις του προγράμματος ήταν και η επίσκεψη στο σχολείο μας του Α.Σ.ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές το άθλημα της τοξοβολίας. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άθλημα για το οποίο ελάχιστα γνώριζαν.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε μια από τις βασικές στοχεύσεις του προγράμματος που έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση από μέρους των μαθητών ότι η δια βίου υιοθέτηση ενός ενεργητικού τρόπου ζωής με αθλητικές συνήθειες-χόμπι που θα επιλέξουν και ως ενήλικες, θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας τους (σωματικής και ψυχικής) όσο και της ποιότητας ζωής τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κηπουρό Σάββα και τον κύριο Κουγιουμτζίδη Θεόδωρο για την επίσκεψη, τη διάθεσή τους και την όμορφη εμπειρία που χάρισαν στους μαθητές! 

Υπεύθυνοι καθηγητές του συγκεκριμένου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων είναι οι : Αγγίδης Δημήτριος και Φραγκεσκάκης Νικόλαος.