Τοπική ιστορία- Πολιτισμός-Βιωματική Μάθηση: Περιδιαβαίνοντας στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (2022-23)

Την Πέμπτη στις 23 Μαρτίου μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τρισδιάστατο μάθημα ιστορίας, εκεί που έζησαν οι πρόγονοι μας αδιάλειπτα τα τελευταία 2000 χρόνια, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρο Συρόπουλο και την ξεναγό Ειρήνη Αναστασίου...

Όπως ο χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής κατά την περιήγηση των μαθητών στην τάφρο «η Ρόδος αποτελεί θαυμαστό παράδειγμα πολιτισμού στον οποίο κυριαρχεί ο σεβασμός στην ετερότητα, συνεχιστές του οποίου είμαστε εμείς». Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού περιπάτου, κατέστη εμφανής στους μαθητές η ποικιλότητα των διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων που κατακλύζουν την παλιά πόλη καθώς και η ομορφιά του πολιτιστικού συγκερασμού, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της τοπικής ιστορίας του νησιού.

Στη συνέχεια, η Ειρήνη Αναστασίου γλαφυρό λόγο ταξίδεψε τους μαθητές πίσω στο χρόνο στην εποχή κατά την οποία το παλάτι και το τωρινό αρχαιολογικό μουσείο αποτελούσαν σημεία αναφοράς της ζωής στη Ρόδο.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές κα Λίνα Φιλιππάκη, Αντώνης Ανυφαντάκη και Λίτσα Βεργή θα ήθελαν να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους στους μαθητές για την αψεγάδιαστη συμπεριφορά τους και τις θερμές ευχαριστίες τους στον κ. Συρόπουλο και στην κ. Αναστασίου για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν στους μαθητές μας, βοηθώντας τους να αποκτήσουν μια νέα οπτική για τον τόπο που ζουν.