Δημιουργικό επιμορφωτικό τριήμερο για τους εκπαιδευτικούς του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου (2022-23)

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν μια σειρά ενδοσχολικών επιμορφώσεων με στόχο τη γνωριμία με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν Νέες Τεχνολογίες.

Την Τρίτη 20/6 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν επιμόρφωση με θέμα: “Τεχνητή νοημοσύνη: Ευκαιρίες, προοπτικές και προκλήσεις στην εκπαίδευση” που διοργάνωσε η εκπαιδευτικός του σχολείου Λίνα Φιλιππάκη σε συνεργασία με το πρόγραμμα The Tipping Point μέσω του οποίου η Αναστασία Σπανού Educational Program Manager του προγράμματος και η Ιωάννα Ταούκη Instructional Designer στους 100mentors

είχαν σαν στόχο να αναδείξουν το πώς η ΑΙ μπορεί να συνεργαστεί παραγωγικά με τον άνθρωπο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν τη χρήση του ChatGPT και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να δημιουργήσει εξατομικευμένες δράσεις και μαθησιακές ευκαιρίες. 

Την Τετάρτη 21/6 η εκπαιδευτικός Σεμερτζίδου Ελπίδα οργάνωσε σεμινάριο με τίτλο: “Γνωριμία με την πλατφόρμα eTwinning” για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν λογαριασμό στο eTwinning και στη συνέχεια μέσω βιωματικής δράσης γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δικτυωθούν στην ευρωπαϊκή κοινότητα του eTwinning, να δημιουργήσουν ένα έργο στο  twinspace και να εισάγουν υλικό σε ένα επικείμενο έργο.

Τέλος την Πέμπτη 22/6 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν σεμινάριο με τίτλο: “Χρήση εργαλείων web 2.0 στην εκπαίδευση” από την εκπαιδευτικό Σεμερτζίδου Ελπίδα, στο οποίο παρουσιάστηκαν εύχρηστα εργαλεία του web2.0 ανοιχτού λογισμικού, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στη διδασκαλία τους, δημιουργώντας πλαίσιο καινοτόμου, συνεργατικής μάθησης.