Δειγματική διδασκαλία στο 4ο ΓΕ.Λ. για την οργάνωση και διδασκαλία μαθητικών συμμετοχή ομάδων σε διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών με πειράματα (2023-24)

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές ανέλαβαν ρόλο ερευνητή – επιστήμονα στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών “R. Franklin” και προπονήθηκαν για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό EOES, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Α. Τενέντε (Βιολόγος), Θ.Ματζαβίνου (Φυσικός) και Ι. Παπαοικονόμου (Φυσικός), παρουσία εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ04 - ΠΕ85 της Ρόδου και του Σύμβουλου Εκπαίδευσης ΠΕ04 Δωδεκανήσων κου Στ. Ορφανού.

Συγκεκριμένα, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ04 Δωδεκανήσων κος Στ. Ορφανός είχε προσκαλέσει σε εκπαιδευτική συνάντηση παρακολούθησης πραγματικής δειγματικής διδασκαλίας τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ04-ΠΕ85 (Χ. Μ.), που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια στο νησί της Ρόδου, με θέμα: «Οργάνωση και διδασκαλία μαθητικών ομάδων για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών με πειράματα».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου παραδοσιακά προπονεί και συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό EOES (πρώην EUSO)και κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 διακρίθηκε στον τοπικό διαγωνισμό και ομάδα του σχολείου πέρασε στη Β Φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού EOES στην οποία απέσπασε πολύ καλή βαθμολογία. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που αναλαμβάνουν την προπόνηση των μαθητών για τη Βιολογία:  Χ. Αγγελίδη και Α. Τενέντε, για τη Φυσική: Θ. Ματζαβίνου , Ι.Παπαοικονόμου και Ε. Φλουρή και για τη Χημεία: Σ. Κουπάδη και Ε.Πηλίνη.