Η λογοτεχνία και η δημοσιογραφία συναντούν τα παιδιά του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου (2023-24)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τη φετινή χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί και λογοτέχνες εξωτερικεύοντας με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε από κοινού δύο ιστολόγια, το «Το 4ο ΓΕ.Λ. έχει λόγο» και τις «Λογοτεχνικές Αποδράσεις». Στο πρώτο, τα παιδιά θα μπουν στον μαγικό κόσμο της δημοσιογραφίας δημοσιεύοντας άρθρα, κείμενα προσωπικής έκφρασης και παίρνοντας – όταν τούς δίνεται η ευκαιρία – συνεντεύξεις. Οι «Λογοτεχνικές Αποδράσεις» με τη σειρά τους επιδιώκουν να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν τις πιο ενδόμυχες σκέψεις τους μέσα από τη ποίηση και την πεζογραφία, αλλά και να γράψουν βιβλιοκριτικές και βιβλιοπαρουσιάσεις, ωθώντας μας να διαβάσουμε βιβλία που τα συγκίνησαν και έτσι να γνωρίσουμε όλοι λίγο καλύτερα τον δικό τους κόσμο, τον κόσμο ενός εφήβου του 21ου αιώνα. 

Στο ταξίδι αυτό, θα χαρούμε να σας έχουμε όλου συνοδοιπόρους! Επισκεφτείτε τα ιστολόγιά μας και μοιραστείτε μαζί μας την περηφάνια που νιώθουμε για τα παιδιά μας:

 «Το 4ο ΓΕ.Λ. έχει λόγο» : https://to4ogelexeilogo.blogspot.com/  ή πατώντας εδώ.

«Λογοτεχνικές Αποδράσεις»: https://logotexnikesapodraseis.blogspot.com/ ή πατώντας εδώ.