Συμμετοχή στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Η Βιολογία στην Εκπαίδευση" (2023-24)

Η παράσταση θεάτρου επιστήμης "Έκαστος εφ’ω ετάχθη", που υλοποιήθηκε στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου το σχολικό έτος 2021-22 στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, παρουσιάστηκε από την εκπαιδευτικό-βιολόγο του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, Τενέντε Αγγελική στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Η Βιολογία στην Εκπαίδευση" στις 15 - 17 Δεκεμβρίου 2023.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου και διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με την Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, το Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ και το Δ.Π.Μ.Σ. Διδακτική της Βιολογίας ΕΚΠΑ. Η προφορική εισήγηση με τίτλο "Έκαστος εφ ω ετάχθη: Θέατρο Επιστήμης" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, ως μέρος της ενότητας "Διδακτικές πρακτικές" του συνεδρίου, με εισηγήτριες τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Τενέντε Αγγελική, Ματζαβίνου Θεοχαρώ και Φλουρή Ελένη.

Η εισήγηση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού, που ήταν κυρίως εκπαιδευτικοί και φοιτητές, και συνοδεύτηκε από συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τα οφέλη της χρήσης του θεάτρου στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών.