Δειγματική Διδασκαλία Μαθηματικών στο Τμήμα Ένταξης (2023-24)

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας, δειγματική διδασκαλία στην Ευκλείδεια Γεωμετρία της Α ´ λυκείου, στην ενότητα «Ιδιότητες Παραλληλόγραμμων».

Η προετοιμασία και υλοποίηση της παραπάνω δράσης έγινε από τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής ΠΕ03 Καραγιάννη Γεώργιο στο πλαίσιο της αξιολόγησης του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού από τον μέντορα. Στη διδασκαλία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ένταξης της Α ´ λυκείου.

Τη διδασκαλία παρακολούθησε ο εκπαιδευτικός ΠΕ03 Ζερβάκης Γεώργιος με την ιδιότητα του παιδαγωγικού συμβούλου-μέντορα της σχολικής μονάδας. Ο στόχος ήταν η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η αναβάθμιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών με χρήση Τ.Π.Ε.

Στη διδασκαλία αυτή αξιοποιήθηκαν οι αρχές της διερευνητικής μεθόδου, της αυτενέργειας και της διαφοροποιημένης μάθησης.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και συμμετείχαν πρόθυμα στη διδασκαλία. Εξέφρασαν δε την επιθυμία να διεξάγονται πιο συχνά παρόμοιες διδασκαλίες στις οποίες μπορούν να ανταπεξέλθουν ευκολότερα ως μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Μετά το τέλος της διδασκαλίας ακολούθησε συζήτηση των εκπαιδευτικών για την αξία της εφαρμογής νέων μεθόδων διδασκαλίας, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.