Ο Γενικός γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου Άγης Τερζίδης φέρνει την παγκόσμια πραγματικότητα στο 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου (2023-24)

Στις 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας και του προγράμματος " Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" διοργανώθηκε από την εκπαιδευτικό Φιλιππάκη Λίνα με προσκεκλημένο τον κ. Τερζίδη Άγη, ομιλία με θέμα τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Ο ενεργός πολίτης δεν μπορεί παρά να είναι ενημερωμένος πολίτης. Τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, τι επιπτώσεις έχει η πλημμύρα στη Θεσσαλία και η φωτιά στη Ρόδο στις ζωές όλων μας , ποιες οι συνθήκες στην υποσαχάρια Αφρική και γιατί υπάρχουν σήμερα άστεγοι πρόσφυγες ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο κύριος Τερζίδης, Γ.Γ. των Γιατρών του Κόσμου και Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του μεταπτυχιακού της Ιατρικής Αθηνών " Ιατρική Καταστροφών- Παγκόσμια Υγεία", έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών. Η συνάντηση μαζί του είναι πάντα πηγή έμπνευσης αλλά και αισιοδοξίας καθώς η κατάλληλη προετοιμασία και η δράση μας, μπορούν να κάνουν την ζωή καλύτερη για όλους .