Οι «Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (2023-24)

Στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες «Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» έχουν καταρτίσει και υλοποιούν ένα σχέδιο δράσης, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βροντάκη Αναστασίας και κ. Φιλιππάκη Λίνας, με  στόχο την ευαισθητοποίηση,  την ενημέρωση και την ενεργοποίηση όλων για την  αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σχέδιο δράσης τους είναι ευθυγραμμισμένο με τις αρχές και την ευρύτερη δράση που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί σε αυτό το πεδίο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου στο σχολείο έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την συλλογή και έκθεση αντικειμένων που είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φέρνουν στο σχολείο ο,τι  δεν χρειάζονται και κυρίως μπορούν να πάρουν ο,τι τους είναι χρήσιμο,  περιορίζοντας έτσι τα απορρίμματα και ταυτόχρονα μειώνοντας την κατανάλωση. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν  στάσεις και αντιλήψεις και να συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ένας από τους σταθμούς του σχεδίου δράσης ήταν την ημέρα απονομής των ελέγχων επίδοσης του πρώτου τετραμήνου.  Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες «Πρέσβεις» ενημέρωσαν τους γονείς για το ευρωπαϊκό σχέδιο σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τους ζήτησαν να δράσουν και οι ίδιοι,  ενώ τους μοίρασαν σελιδοδείκτες με σχετικά μηνύματα που είχαν ετοιμάσει σε αντίστοιχο βιωματικό εργαστήριο.

Όλοι μας μπορούμε αλλάζοντας κάποιες από τις συνήθειες μας  να συμβάλλουμε έμπρακτα στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματική αλλαγής. Σας καλούμε να βοηθήσετε και εσείς φέρνοντας αντικείμενα σε καλή κατάσταση που δεν έχετε ανάγκη πια και κυρίως παίρνοντας πράγματα που χρειάζεστε, κάθε Τρίτη 2 με 3 μ.μ. και αποκλειστικά μετά  από συνεννόηση με μήνυμα στην σελίδα μας στο fb  πατώντας εδώ

Σε μια Ευρώπη που προτάσσει τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, οι πράξεις όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητες  και τα αποτελέσματα έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Γίνετε και εσείς πρωταγωνιστές σε ένα καλύτερο μέλλον!

Κατευθυνθείτε στο αντίστοιχο άρθρο του τοπικού τύπου πατώντας εδώ.