Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου γιορτάζει την ημέρα της Ευρώπης (2023-24)

Την Τρίτη 14 Μαΐου σε συνεργασία με το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου εορτάστηκε στο σχολείο μας η ημέρα της Ευρώπης.

Καθώς η ημέρα της Ευρώπης 9 Μαΐου φέτος συνέπεσε με σχολική αργία, την γιορτάσαμε στο σχολείο την Τρίτη 14 Μαΐου σε συνεργασία με το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου. Η υπεύθυνη από το Europe Direct κα Φίλια Παπασάββα ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για  τις αξίες, τις αρχές, τους στόχους και το μέλλον της Ευρώπης.

Ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στα όργανα και στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές.

Μέσα από ευχάριστα εκπαιδευτικά παιχνίδια οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπέδωσαν τις γνώσεις για την Ε.Ε., ενώ στη συνέχεια γιόρτασαν με θεματική τούρτα (στα χρώματα της σημαίας της Ε.Ε.) την ημέρα της Ευρώπης. 

Τέλος, ζωγράφισαν ένα μεγάλο ομαδικό έργο με θέμα την αναγέννηση της Ευρώπης, το οποίο θα κοσμήσει στη συνέχεια το σχολείο μας.

Η Ευρώπη μεγαλώνει και είναι σημαντικό για τη διαφύλαξη της αρμονικής και ειρηνικής συνύπαρξης τους να γνωρίζουν τα όργανα και τους θεσμούς που προασπίζουν την πρόοδο και την ευημερία όλων των πολιτών και των κατοίκων της.