Συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου στο 9ο Πανελλήνιο συνέδριο eTwinning (2023-24) (2)

To 4ο ΓΕΛ Ρόδου, ανήκοντας στην κοινότητα των σχολείων eTwinning συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο συνέδριο eTwinning με θέμα: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (αρ. πρωτ. 92721/2023) που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου.

Η εκπαιδευτικός Σεμερτζίδου Ελπίδα, καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας, παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα διδακτική πρόταση για το μάθημα της ξένης γλώσσας. Επρόκειτο για το έργο eTwinning “Halte dein Gehirn fit!” που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας στο μάθημα των γερμανικών και βραβεύτηκε με εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

Στην εισήγηση παρουσιάστηκε η ιδέα του έργου, ο τρόπος υλοποίησης του, τα web 2.0 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και η ενσωμάτωσή τους στην διδακτική πράξη και διαδικασία. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στην διαθεματική προσέγγιση του έργου, στα αποτελέσματά του, αλλά και στην διδακτική αξιοποίηση του eTwinning ως καινοτόμο συνεργατικό πρόγραμμα στο μάθημα της ξένης γλώσσας.

Συγχαρητήρια στον ΕΟΥ της δράσης για την εξαιρετική διοργάνωση!