Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2024 (2023-24)

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο "Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας" θα λάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά μέρος στην ημερίδα της Νάπολης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου 2024.

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας. Έκτοτε η ημέρα γιορτάζεται πανηγυρικά στη Νάπολη με την Ημερίδα-Μαραθώνιο των σχολείων με τίτλο "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ". Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Συντονιστικό των Καθηγητών των Κλασικών Λυκείων Καμπανίας σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα, με τη στήριξη του Δήμου της Νάπολης και του Αρχαιολογικού Μουσείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας. Το θέμα του φετινού Μαραθωνίου είναι η Δικαιοσύνη. Το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου θα παρουσιάσει αποσπάσματα από έργα της αρχαίας και της νέας ελληνικής γραμματείας. Για το σκοπό αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές ετοίμασαν και το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας το σύνδεσμο εδώ.

Ο Μαραθώνιος των σχολείων θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα fb και το κανάλι You Tube της Giornata Mondiale della Lingua Greca.