Erasmus+

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ Ρόδου επιμορφώνονται για το eTwinning και τα ψηφιακά εργαλεία (2022-23)

Λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων παρακολούθησαν δύο επιμορφωτικά σεμινάρια με εισηγήτρια την κα. Σεμερτζίδου Ελπίδα. 

Στο πρώτο σεμινάριο έγινε ενημέρωση σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, καθώς και για τις δυνατότητες που προσφέρει στη διδακτική πράξη. Οι εκπαιδευτικοί έκαναν εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του https://school-education.ec.europa.eu/en , όπου υπάρχουν πλέον όλες οι υπηρεσίες τις ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με την εκπαίδευση, ενώ στη συνέχεια «ξεναγήθηκαν» στις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Ήρθαν σε επαφή με το πρόγραμμα  eTwinning και τους παρουσιάστηκε ο τρόπος εύρεσης συνεργατών, έργων και εγγραφής έργου στη νέα πλατφόρμα. 

Παράλληλα έγινε από την κα. Σεμερτζίδου παρουσίαση των eTwinning έργων, που έλαβαν χώρα αυτή τη χρονιά στο σχολείο, αλλά και αυτών που τιμήθηκαν με την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. 

Σε δεύτερο σεμινάριο παρουσιάστηκαν συνεργατικά web.2.0 εργαλεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην διδακτική καθημερινότητα, όσο και στην εκπόνηση έργων eTwinning και Erasmus+.

Αυτά ήταν το padlet, Linoit, digipad, canva, bookcreator. Παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας τους, η ενσωμάτωσή τους στη διδακτική πράξη και η χρήση τους σε έργα eTwinning και Erasmus+. Δεν έλειψαν οι ανταλλαγές εμπειριών και απόψεων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Όλοι μαζί συνέθεσαν την ψηφιακή κάρτα με τις ευχές για καλό καλοκαίρι!