Erasmus+

Ημερίδα διάχυσης προγραμμάτων eTwinning

Λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων μαζί με το σχολικό σύμβουλο φυσικών του νομού Δωδεκανήσου κ. Ορφανό, παρακολούθησαν παρουσίαση των προγραμμάτων eTwinning του σχολικού έτους 2023-24.

Εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν φέτος τα εν λόγω προγράμματα παρουσίασαν τις δραστηριότητες, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του σχ. έτους, απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διδασκαλίας μέσω του eTwinning.

Παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί για τις προοπτικές που ανοίγονται χρησιμοποιώντας το  eTwinning στο μάθημά τους, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη για αυτούς και τους μαθητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Σεμερτζίδου, καθηγήτρια γερμανικών παρουσίασε δυο γερμανόφωνα έργα, ένα πολιτιστικού περιεχομένου και ένα με διαθεματικό χαρακτήρα. Η κα. Ματζαβίνου, καθηγήτρια φυσικός, παρουσίασε ένα έργο που αφορούσε την φυσική. Η κα. Γραμματικοπούλου, καθηγήτρια γαλλικών, παρουσίασε ένα πολιτιστικό γαλλόφωνο έργο , ενώ η κα. Λυριστή, καθηγήτρια μαθηματικός, παρουσίασε ένα έργο που αφορούσε τα μαθηματικά.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους εκπαιδευτικούς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, ενώ δεν έλειψαν οι ανταλλαγές εμπειριών και απόψεων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.