Erasmus+

Δραστηριότητες Γνωριμίας των μαθητών που συμμετέχουν στο Universum Challenges (2023-24)

Το ταξίδι του eTwinning ξεκίνησε με τη γνωριμία όλων των παιδιών των χωρών που συμμετέχουν! Η κάθε χώρα επέλεξε τον τρόπο με τον οποίο θα συστηθούν οι μαθητές.

Άλλοι με βίντεο , άλλοι γράφοντας λίγα λόγια για τους εαυτούς τους και άλλοι με τη χρήση Avatar. Όλα τα παραπάνω συγκεντρώθηκαν σε έναν ψηφιακό πίνακα padlet, όπου τα παιδιά μπορούσαν να σχολιάσουν ή να δείξουν την προτίμησή τους βάζοντας μια καρδούλα.

Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των χωρών συνέλεξαν πληροφορίες για κάθε χώρα σε συνεργατικό έγγραφο, δημιούργησαν ένα συνεργατικό χάρτη με το εργαλείο genially και στο τέλος έπαιξαν ένα quiz σχετικό με τις χώρες τους.

Έτσι έμαθαν να ψάχνουν για συγκεκριμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο, να κρίνουν ποιες είναι οι κατάλληλες, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη, και να τις μεταφέρουν στην ξένη γλώσσα. Παράλληλα αναπτύχθηκαν οι συνεργατικές και ψηφιακές τους δεξιότητες. Με το quiz οι εκπαιδευτικοί των χωρών κατανοήσαμε ότι οι μαθητές έχουν διαβάσει και κατανοήσει τις πληροφορίες που συνέλεξαν με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.