Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου στην Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus KA220 “Digital for Active Education” στη Focsani της Ρουμανίας (2023-24)
- Λεπτομέρειες
- Category: Dig4AEdu
- Hits: 240
Από τις 15 μέχρι τις 17 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Φωξάνη (Focsani) της Ρουμανίας η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus KA220 “Digital for Active Education” στο οποίο το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου συμμετέχει ως εταίρος.
Το έργο Dig4AEdu στοχεύει στην εφαρμογή ψηφιακών ικανοτήτων μέσω ενεργητικής μάθησης και εκπαίδευσης STEAM, θα έχει διάρκεια δύο έτη (1/10/2023 - 30/09/2025) και απευθύνεται σε μαθητές από 12 έως 17 ετών.
Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο σχολείο Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, συμμετείχαν εκπρόσωποι σχολείων από την Ελλάδα (4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου) , τη Λετονία (Daugavpils Iespēju vidusskola), την Πορτογαλία (Agrupamento de escolas da Maia), τη Ρουμανία (Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani) και την Τουρκία (Hacı Bektaş Veli Anatolian High School), καθώς επίσης και το πανεπιστήμιο του Πόρτο (UNIVERSIDADE DO PORTO)
Αρχικά ,στα πλαίσια γνωριμίας της ομάδας , έγινε παρουσίαση των εταίρων και των στόχων τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αφενός στη γενική επισκόπηση του έργου (αιτιολογία, σκοποί και στόχοι, δραστηριότητες και αναμενόμενα παραδοτέα, το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων, τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτούνται) και αφετέρου στην υλοποίηση του έργου (πακέτα εργασίας, κατανομή εργασιών, αρμοδιότητες διαχείρισης έργου, πολλαπλασιαστικές εκδηλώσεις , προϋπολογισμός, πνευματικά παραδοτέα, καθήκοντα εταίρων, πρόταση μοντέλου μαθησιακού σεναρίου, διάχυση του έργου, ιστοσελίδα, σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα διάχυσης). Τέλος, συζητήθηκε η διαδικασία επιλογής του λογότυπου του έργου.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συνεργασίας και οι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης. Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να διευρύνουν τους ορίζοντες, αλλά και να επωφεληθούν παιδαγωγικά, ώστε με τη σειρά τους να μεταφέρουν τις γνώσεις που θα κερδίσουν και στους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Άλλωστε, στόχος όλων είναι η διάχυση της γνώσης και των καλών πρακτικών προς όλες τις κατευθύνσεις, αποσκοπώντας στη μέγιστη δυνατή ωφέλεια των παιδιών.
Μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο πατώντας εδώ.