Τα παιχνίδια ομορφαίνουν τη σχολική ζωή – Επιδαπέδια παιχνίδια στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου (2022-23)

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την πνευματική διαύγεια των μαθητών μας; Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να εκτονώσουν το άγχος τους; Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση τους και την κοινωνικοποίηση τους; Η απάντηση είναι παίζοντας!...

Το να ασχολείται κανείς με παιχνίδια έχει πολυάριθμα οφέλη τόσο για την αντιμετώπιση του άγχους, όσο και σε άλλους τομείς. Εστιάζοντας στο παιχνίδι το οποίο παίζουμε καταφέρνουμε να προσφέρουμε στον εγκέφαλό μας τη δυνατότητα να λειτουργήσει και να έχει νοητική καθαρότητα. Αυτό βελτιώνει τη συγκέντρωσή μας και μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να περιορίσουμε το άγχος.

Μας παρέχει επίσης την αίσθηση του ελέγχου που με τη σειρά του μπορεί να μας κάνει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως τα παιχνίδια αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, κάτι το οποίο επίσης συμβάλλει στον περιορισμό του άγχους και τη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Επιπλέον, με το να ασχολούμαστε με παιχνίδια καταφέρνουμε να αναζωογονήσουμε τον εαυτό μας και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, βοηθώντας γενικότερα την υγεία και την ευεξία μας.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του σχεδίου εσωτερικής πολιτικής για την επαγγελματική εξουθένωση,  όπως προέκυψε από τον σχεδιασμό του προγράμματος  Erasmus+ "Η εξουθένωση των εκπαιδευτικών και η νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα ως πρόκληση συνεργασίας και επαγγελματικής αναβάθμισης", το σχολείο μας απέκτησε επιδαπέδια παιχνίδια, τα οποία οι μαθητές μας ήδη απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Βασικός στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.