Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Διάσκεψη για τα Σχολεία eTwinning με τίτλο «Igniting creative, nurturing well-being» (2022-23)

Ο γενικός στόχος του συνεδρίου είναι να εντοπίσει, να αναδείξει, να μοιραστεί, να προωθήσει, να διαδώσει και να καθιερώσει περαιτέρω τις πρακτικές των σχολείων eTwinning που εστιάζουν στη δημιουργικότητα και την ευημερία. 

Η διαδικτυακή διάσκεψη για τα σχολεία eTwinning θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2023. Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου, την Τετάρτη 24 Μαΐου, θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 15.15 CEST και θα είναι διαθέσιμη σε όλους για να συμμετάσχουν και να συμμετάσχουν. Δεν απαιτείται εγγραφή. 

Σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, η δημιουργικότητα και οι δεξιότητες αποκλίνουσας σκέψης εκτιμώνται ιδιαίτερα. Επιπλέον, οι μαθητές που έχουν την ευκαιρία να είναι δημιουργικοί συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία μάθησης, καθώς τους επιτρέπει να εξερευνήσουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και να εμβαθύνουν την αίσθηση της κατοχής της μάθησή τους. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει στους μαθητές να ανθίσουν και να αναπτυχθούν, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ουσιαστικά την ευημερία τους. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της δημιουργικότητας και της ευημερίας στην τάξη και τα σχολεία τους με τους εξής τρόπους: 

  • εισαγωγή στις έννοιες της ευημερίας και της δημιουργικότητας από εμπειρογνώμονες· 
  • προβληματισμός σχετικά με την αποστολή των σχολείων eTwinning υπό την προοπτική της ευημερίας· 
  • έμπνευση από πρακτικές ιδέες, εργαλεία και μεθόδους· 
  • ανταλλαγή εμπειριών με άλλους ομοϊδεάτες συναδέλφους. 

Παραδείγματα καλών πρακτικών, μαζί με θεωρητικό και εννοιολογικό πλαίσιο, θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν πλήρως τα διδάγματα και τις ορθές πρακτικές και θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν περαιτέρω ως πρότυπα για άλλα σχολεία. 

Κατευθυνθείτε στην πλατφόρμα European School Education Platform για περισσότερες πληροφορίες, πατώντας εδώ.